stomatologie craiova dentalex logo

SPECIALITĂȚI

Ce vă oferim

La Dentalex, ne axăm pe profesionalism și respect față de pacienți, astfel încât aceștia să se simtă în siguranță și să aibă încredere în echipa noastră. Indiferent de necesitățile lor, suntem dedicați să fim un partener de încredere pentru pacienții noștri.

implantologie craiova

Implantologie

Implantologia este o ramură importantă a stomatologiei moderne, care se ocupă de restaurarea dintelui prin implantarea unei rădăcini artificiale în osul maxilar. Implanturile dentare sunt o soluție eficientă și sigură pentru înlocuirea dinților lipsă, fiind realizate din materiale biocompatibile precum titanul. Procedura este realizată sub anestezie locală și presupune o recuperare rapidă, oferind pacienților o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale.

aparat dentar craiova

Ortodonție

Ortodonția este o specialitate stomatologică care se ocupă cu tratamentul malocluziunilor dentare și a problemelor de aliniere a dinților și a maxilarelor. Tratamentele ortodontice includ utilizarea unor dispozitive precum aparate dentare sau alignere invizibile, care ajută la corectarea poziției dinților și îmbunătățirea funcției și esteticii dentare. În plus, tratamentul ortodontic poate contribui la prevenirea problemelor de sănătate orale, cum ar fi cariile dentare sau parodontita, prin asigurarea unei igiene dentare mai bune și a unei mușcături corecte.

Endodonție la microscop Craiova

Endodonție la microscop

Endodonția la microscop este o tehnică avansată de tratare a afecțiunilor pulpare (afectarea nervului) a dintelui, care implică utilizarea unui microscop de înaltă precizie pentru a vizualiza cu exactitate canalele radiculare ale dintelui. Această abordare oferă o vizibilitate mult mai bună asupra detaliilor anatomice ale dinților și ajută la identificarea și tratarea cu mai mare precizie a afecțiunilor pulpare, cum ar fi inflamația sau infecția. Tratamentul endodontic la microscop are o rată ridicată de succes și poate salva dintelui de la extracție, permițând pacienților să-și păstreze dinții naturali și să evite necesitatea de a înlocui dintelui cu o proteză dentară.

estetica dentara craiova

Estetică dentară

Estetica dentară se concentrează pe îmbunătățirea aspectului și frumuseții zâmbetului prin diferite proceduri stomatologice, cum ar fi albirea dentară, fațetele dentare sau coroanele dentare. Scopul principal al esteticii dentare este de a crea un zâmbet frumos și natural, care să se potrivească cu aspectul facial și personalitatea pacientului. Procedurile de estetică dentară sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, luând în considerare forma și culoarea dinților, precum și caracteristicile unice ale feței și buzelor. Estetica dentară poate ajuta la îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii pacienților în propriul zâmbet, permițându-le să se simtă mai confortabil și mai încrezători în interacțiunile sociale și profesionale.

protetica craiova

Protetică

Protetica dentară se concentrează pe înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați cu ajutorul unor proteze dentare, cum ar fi punțile dentare, protezele scheletate sau implanturile dentare. Scopul principal al proteticii dentare este de a restabili funcția dentară și de a îmbunătăți estetica zâmbetului pacientului. Protezele dentare sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, luând în considerare forma și culoarea dinților și a maxilarelor, precum și caracteristicile unice ale feței și buzelor. Procedurile de protetică dentară sunt realizate cu ajutorul unor tehnologii avansate, precum scanarea digitală și proiectarea computerizată, permițând crearea unor proteze dentare precise și confortabile. Protetica dentară poate ajuta pacienții să se simtă mai încrezători și mai confortabili în propriul zâmbet, permițându-le să mănânce și să vorbească cu mai multă ușurință și să se bucure de o calitate mai bună a vieții.

chirurgie dentara craiova

Chirurgie dentară

Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu intervenții chirurgicale în cavitatea orală. Aceste intervenții pot include extracția dinților, implanturile dentare, tratamentul afecțiunilor gingivale și ale țesuturilor moi din jurul dinților, precum și corecția defectelor osoase sau de țesut moale. Chirurgia dentară este realizată cu ajutorul unor tehnologii avansate, precum radiografia digitală și planificarea computerizată, permițând o mai mare precizie și predictibilitate în tratamentele chirurgicale. Scopul principal al chirurgiei dentare este de a restabili funcția și estetica dinților și a țesuturilor din jurul acestora și de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului. Pentru a minimiza disconfortul și durerea pacientului, chirurgia dentară este efectuată sub anestezie locală sau generală, în funcție de complexitatea procedurii și de nevoile pacientului.

fatete dentare craiova

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt o procedură estetică non-invazivă care implică aplicarea unor învelișuri subțiri din ceramică sau rășină compozită pe suprafața dinților anteriori. Scopul principal al fațetelor dentare este de a îmbunătăți aspectul zâmbetului prin corectarea defectelor estetice, cum ar fi dinții crăpați, ciobiți, decolorați sau nealiniați. Fațetele dentare sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte, luând în considerare forma și culoarea dinților, precum și caracteristicile unice ale feței și buzelor. Procedura de aplicare a fațetelor dentare este minim invazivă, necesitând o pregătire minimă a suprafeței dinților, permițând o recuperare rapidă și ușoară. Fațetele dentare sunt durabile și rezistente, oferind pacienților un zâmbet frumos și natural pentru mulți ani.

albire dentara laser craiova

Albire dinți

Albirea dinților este o procedură estetică populară care implică îndepărtarea petelor și decolorării dinților pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului. Această procedură este realizată cu ajutorul unui gel special care conține peroxid de hidrogen sau de carbamidă, care se aplică pe suprafața dinților și apoi este activat cu ajutorul unei surse de lumină sau a căldurii. Scopul principal al albirii dentare este de a îmbunătăți estetica zâmbetului prin eliminarea petelor de la fumat, băuturi colorate sau alimente și prin restabilirea culorii naturale a dinților. Albirea dentară poate fi efectuată la cabinetul stomatologic sau acasă cu ajutorul unor kit-uri de albire care pot fi achiziționate fără prescripție medicală. Deși albirea dentară este o procedură sigură și eficientă, este important să fie efectuată sub supravegherea unui medic stomatolog pentru a minimiza riscurile și pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

stomatologie craiova dentalex logo